Ce este pinterest?

Zilele astea apar primele conturi romanesti pe platforma numita Pinterest

Ce este pinterest?

Din primele clickuri o cataloghez ca o retea de social bookmarking si pare o combinatie fericita intre delicious si tumblr. Este organizat sub forma unei “table virtuale”, unde poti salva linkuri cu lucrurile intalnite pe web, pe diverse categorii.

Cum poti folosi aceasta retea sociala?

Reteaua iti faciliteaza salvarea linkurilor preferate, pe grupuri de interes. Am observat o incurajare pentru salvarea pozelor, asa ca vad un viitor pentru zona de fashion & beauty. Deasemenea am vazut si multe linkuri cu arhitecturi & related. Mi s-a parut amuzant “boardul” cu Wedding ideas. Si pentru ca ai libertate totala in organizarea tablelor, cred ca va fi un tool foarte bun pentru a-ti face o impresie despre personalitatea utilizatorului.

Deasemenea poti utiliza reteaua pentru a descoperi linkuri cu lucruri interesante, pe care le poti salva la tine “pe tabla”. Search-ul il poti face foarte targetat pe domenii folosind atat contactele tale, cat si pe domeniul de interes

Tools: Pin it

Pinterest pune la dispozitie un buton “Pin IT” pe care il poti adauga cu drag & drop in bara de marcaje. Astfel incurajeaza si usureaza salvarea linkurilor.

Si pentru ca sunt la moda infograficele, am gasit unu’ la Mashable

Inca n-am inteles toate facilitatile retelei si un mod de utilizare eficient, insa ceva imi spune ca reteaua va prinde si vom mai auzi de ea. Ramane de vazut in ce mod :)

 

Ma puteti urmari AICI. Sistemul este invite only, asa ca daca aveti nevoie de invitatii nu ezitati sa apelati.

7 comments Write a comment

 1. Nu stiu cati ar fi acesti utilizatori, dar eu ma invart printre early-adopters in materie de internet si abia si-au facut cont.

  N-am negat ca ar putea fi utilizatori de ceva vreme :)

 2. da, poti considerat early adopter, dar afirmatia nu sta in picioare. poate zilele astea ti-ai facut primul cont pe pinterest, dar e incorect sa spui ca zilele astea apar primele conturi romanesti, nu e ceva programat unu la mana, si doi, romani cu conturi pe pinterest sunt de cateva saptamani bune/luni… eu am cont de o luna jumate, si nu am fost printre primii

 3. In cercul meu sunt oameni care activeaza in online si de obicei sunt early adopters cand vine vorba de Internet. Si cum am asistat la aceste prime conturi, am concluzionat ca ar fi printre primele conturi.

  bineinteles ca imi asum si o eroare in ceea ce am zis. Am inteles ca reteaua a fost cu circuit inchis ceva mai multa vreme…

 4. Eu am de aproape un an Pinterest si trebuie sa recunosc ca m-a ajutat enorm sa fiu mai organizata. La inceput l-am folosit ca un fel de bookmarks vizual si-am inlocuit toate linkurile alea anoste pe care le parcurgeam greu, see you imagini reprezentative.
  Apoi l-am folosit pentru a strange idei de activitati pentru ONG in care activez si idei si resurse pentru job-ul meu.
  Componenta sociala i-am simitit-o mai tarziu cand au inceput pinurile mele sa capete vizibilitate si sa fie repin-uite de cateva zeci de ori.

  Pentru incepatorii Pinterest as avea doua sfaturi:
  1. atentie la URL! Daca vrei sa pastrezi un link folositor asigura-te ca ai intrat pe pagina see you articolul respectiv si nu esti tot pe homepage.
  2. organizeaza-ti clar board-urile si incearca sa pin-uiesti doar lucrurile care sunt relevante si interesante pentru tine. Numarul pinurilor va creste foarte repede la inceput, si trebuie sa ai grija sa mai poti gasi un anumit pin, ca sa-ti fie folositor.

 5. Pingback: Pinterest – social bookmarking vizual | | Laurenţiu BuicăLaurenţiu Buică

 6. Vesti f bune! S-a lansat si la noi versiunea Pinterest romaneasca 100% ! Are f multe functionalitati, de la crearea de panouri dorite si prinderea de imagini si videoclipuri printr-un buton, pana la conectare prin fb, twitter si mutle altele. Site-ul observ ca este nou dar in continua crestere. http://www.notex.ro

Leave a Reply

Required fields are marked *.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>